Договор за доставка на свежо ядрено гориво за пети блок на

...
Договор за доставка на свежо ядрено гориво за пети блок на
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй ще получава свежо ядрено гориво за пети блок от Уестингхаус

Договор за доставка на свежо нуклеарно гориво за пети блок на АЕЦ " Козлодуй " ще бъде подписан сред атомната електроцентрала и шведската компания " Уестингхаус електрик " на следващия ден , 22 декември 2022 година

Споразумението е в осъществяване на програмата на АЕЦ " Козлодуй " за диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво. Тя е съгласувана с Агенцията по доставките (ESA) към Европейската общественост за атомна сила (Евратом), оповестиха от енергийното министерство. Подписването на контракта е в сходство и с решението на Народното събрание от 9 ноември 2022 година за ускорение на процеса за обезпечаване на различен снабдител.
 Росен Христов заведе
Росен Христов заведе " Фраматом " при президента

Румен Радев е дал поръчка, че диверсификацията и при нуклеарното гориво е приоритет

Подобно съглашение се приготвя и с френската компания " Фраматом " за доставка на гориво за шести блок на АЕЦ " Козлодуй ". С двата контракта се осигурява пълна диверсификация и сигурност на доставките.

Договорът на следващия ден ще бъде подписан от изпълнителния шеф на АЕЦ " Козлодуй " Георги Кирков Азиз Даг - ръководещ шеф на " Уестингхаус електрик ".
 Румен Овчаров: Поредната заложена бомба е нуклеарното гориво за АЕЦ
Румен Овчаров: Поредната заложена бомба е нуклеарното гориво за АЕЦ " Козлодуй "

Никой не разяснява какво ще се случи с мините
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР